virtuaalihevonen / a sim-game horse


Nestor v.d. Brunewald

Virallinen nimi Nestor v.d. Brunewald Rekisterinumero VH17-017-0079
Kutsumanimi Nestor Syntynyt 27.03.2015, Alankomaat
Rotu ja skp. Shetlanninponiori Kasvattaja Leslie van Rijs, evm
Väri ja merkit Tummanruunikko, ei merk. Omistaja VRL-11723
Säkäkorkeus 99 cm Koulutus HeC, noviisi valjakko

Nestor on tuotu aikanaan Alankomaista Suomeen ja nykyään se asuu yksityisomistuksessa eräällä naisella. Omistaja itse on liian pitkä ratsastamaan ponillaan, mutta hän ajaa sillä sekä harrastaa valjakkoajoa. Lisäksi orilla käy ratsastamassa nuori tyttö pari kertaa viikossa. Meillä Pikomäessä Nestori on vieraillut pariinkin kertaan jalostuskäytössä ja omistaja lainaakin sitä mielellään tammanomistajille. Nestori on paitsi erittäin komea, myös varsin hienoluonteinen oripoika. Tiettyjä orimaisia elkeitä sillä kyllä on, mutta pääasiassa se on mukava ja hyväkäytöksinen, sekä asiallinen käsitellä. Nestorilla on kohtuullisen hyvät liikkeet, vahvuutena erityisesti ponnekas ravi. Käynti sen sijaan on hieman lyhyt sekä kiireinen.

Luonteeltaan Nestor on kohtuullisen rauhallinen, mutta kuitenkin eloisa ja reipas. Pääosin se on oikein hyvä käsitellä, mitä nyt pientä levottomuutta voi esiintyä erityisesti tammojen lähellä tai keväisin tammojen tullessa kiimaan. Kotioloissa se on ihan lastenkin käsiteltävissä (ratsastaahan sitä alakouluikäinen tyttö), mutta erikoistilanteissa, kuten astutusreissuilla siitä tulee se orin puoli esille. Hankavaksi tai edes haastavaksi Nestoria ei kuitenkaan voi sanoa, vaan pikemminkin ihan normaaliksi oriksi. Hoidettaessa se seisoo rauhallisesti paikallaan ja osaa muutenkin olla hoitotilanteissa rennosti. Taluttaa sitä voi ihan normaalisti riimu ja naru päässä ja se kulkee nätisti, mutta reippaasti taluttajan vieressä. Ratsastus- tai ajovehkeet nähdessään se valpastuu, kun tietää pääsevänsä hommiin.

Nestor on innokas ratsu ja ajoponi. Se kulkee reippaasti, mutta on kuitenkin rento, eikä erityisemmin hötkyile. Nestor ei juuri säiky mitään, eikä sillä ole tapana myöskään keksiä mitään ponimaisia temppuja. Se on kuuliainen ja yhteistyöhaluinen, motivoitunut ja hyvällä työmoraalilla varustettu. Nestor loistaa erityisesti kouluratsastuksessa ja suorittaakin erilaiset kiemurat innokkaasti, kaula nätisti kaarella.


Sukutaulu

i. Wally v.d. Kroonbroek
she, trn, 99 cm
ii. Riko v.d. Hofenstraat
she, rn, 101 cm
ie. Sietske v.d. Weuneburg
she, trt, 98 cm
e. Anet v.d. Teufelkamp
she, klm, 97 cm
ei. Thomas v.d. Rijsland
she, mush, 96 cm
ee. Maggie v.d. Zuskegaard
she, klm, 98 cm

Sukari tähän.


Jälkeläiset

26.10.2015     o. Pikomäen Zorro     e. Myntons KajsaKuvat © Stutteri Stjernen, muu materiaali © Cynoria