virtuaalihevonen / a sim-game horse


Myrtel's Molly Malone

Minä pähkinänkuoressa
Virallinen nimeni on Myrtel's Molly Malone (VH17-017-0076)
Minua kutsutaan nimellä Molly
Rodultani olen shetlanninponi ja sukupuoleltani tamma
Väriltäni olen rautiaanpäistärikkö ilman merkkejä
Säkäkorkeudeltani olen huimat 99 cm
Olen syntynyt 18.05.2015 Suomessa, kasvattajani on VRL-11723
Minut on koulutettu tasolle Helppo C ja esteitä hyppään ratana 50 cm

Olen se tallin kaunein, nopein ja taitavin poni (no, ainakin omasta mielestäni). Omistajani mielestä olen kuulemma erittäin tyypillinen rotuni edustaja sekä ulkoisesti että sisäisesti. Tiedä sitten, mitä mahtanee sillä tarkoittaa, mutta sen minä voin sanoa, että minulla on vahva mielipide monista asioista ja uskallan myös tuoda sen julki. Eniten temperamenttisuuteni tulee esille laumassa, kiukustun herkästi muille poneille, jos nämä tulevat liian lähelle minun heinäkasaani, minun varsaani tai ihan vain tulevat liian lähelle silloin, kun en sitä halua. Silloin tunkeilija saa kuulla kunniansa. Yleensä äänivaroitus riittää, paukapäisimmät tarvitsevat vielä nipistyksen kylkeensä tai kipakan potkun sinne suuntaan. Useimmat laumatoverini tietävät jo olla ärsyttämättä minua liikaa. On minussa silti se seurallinenkin puoli, joka nauttii laumatoverien (tarkkaan valikoitujen...) kanssa rapsuttelemisesta.

Ihmisten seurassa olen rauhallisempi, koska tiedän, että he eivät yritä syödä ruokiani tai tulla kukkoilemaan minulle. Lisäksi heiltä saa rapsutuksia ja herkkuja, joten kannattaakin olla kiltisti. Ihan kaikista ihmisten touhuista en silti tykkää, etenkin pesulle joutuminen on inhottavaa. Kuka nyt muutenkaan haluaisi luopua vaivalla hankitusta, kosteuttavasta mutanaamiostaan, kysyn vaan. Yleensä annan tehdä hoitotoimenpiteet nätisti, mutta ilmoitan kyllä ilmeilläni ja eleilläni, jos joku asia ärsyttää. Puremisen ja potkut säästän lajitovereilleni, ihmisille tyydyn vain ilmeilemään ja näyttämään nyrpeää naamaa. Ai niin, minulla on myös yksi erikoistaito. Osaan riisuutua ihan itsenäisesti riimustani, jos se on jätetty yhtään löysälle. Tämän taidon olen selkeästi perinyt tai oppinut emältäni.

Ratsuna olen mukavuudenhaluinen (laiska, toim. huom.) ja menen mielelläni sieltä, missä aita on matalin. Sekä kuvainnollisesti että kirjaimellisesti. Olen hyvä säästelemään energiaani, ellei ratsastajaltani löydy riittävää tomeruutta. Varsinkin alkutunnista minua saa vähän patistella eteenpäin, mutta tunnin edetessä yleensä reipastun. Viimeistään herään siinä vaiheessa kun laukataan! Laukkaaminen on minusta hurjan hauskaa ja siinä innostun helposti kiihdyttelemään. Laukassa olenkin varmasti tallin nopeimpia poneja, vaikka muuten ei ehkä uskoisi. Topakalla ratsastajalla minulta löytyy myös ihan mukava ravi, laukkani taas on kuulemma tyypillinen shettiksen "mahanalus-jalkoja-täynnä -laukka".


Sukujuureni
i. Grenlunds Rambo
she, mush, 97 cm
ii. Norrbackas Rubin
she, mush, 101 cm
ie. Zuskegaard Monix
she, rnhkk, 90 cm
e. Myrtel SWE
she, rtpäis, 102 cm
ei. Häggby Knut
she, rt, 100 cm
ee. Marieke SWE
she, rtpäis, 104 cm

Isäni Grenlunds Rambo tuli Suomeen Tanskasta ja päätyi Zanneshofin tilalle, jossa se toimi jalostusorina, saaden tosin vain kolme jälkeläistä. Luonteeltaan se on rauhallinen ja kiltti, tilan isäntäperheen lapsetkin ovat ratsastelleet sillä. Rambon oma leipälaji on kuitenkin valjakkoajo, jossa sillä on kilpailtu parivaljakkona toisen orin kanssa. Ulkoisesti ori on komistus, todellinen tukkajumala, jonka otsatukkakin ulottuu sieraimiin asti. Väriltään Rambo on harvinainen mushroom ja säkäkorkeutta orilla on alle metrin, tarkalleen ottaen 97 cm. Rambo ei enää asu Suomessa, vaan on myyty kuulemma Ruotsiin. Isäni isä Norrbackas Rubin on tanskalainen kantakirjaori, jonka kanssa harrastetaan valjakkoajoa. Se itse asiassa sai jalostusorien katselmuksessa valjakko-osuudessa peräti päivän parhaat pisteet, jonka lisäksi tuomarit ylistivät orin käytöstä ja luonnetta. Rubin onkin kuulemma hyväluontoinen herrasmies, kuuliainen ja tottelevainen. Väriltään Rubin on mushroom kuten poikansakin ja säkäkorkeutta sillä on 101 cm. Jälkeläisiä Rubinilla on parisenkymmentä, suurin osa Tanskassa ja muutama Ruotsinkin puolella. Isäni emä on Zuskegaard Monix, tanskalainen tamma, jonka sukujuuret ovat yhdistelmä tanskalaista ja hollantilaista verta. Monix on palkittu pari kertaa näyttelyissä, minkä lisäksi sillä on kilpailtu jonkin verran kouluratsastuksen helpoissa luokissa sekä valjakkoajon noviisitasolla. Tammaa on käytetty myös siitokseen neljän varsan verran. Monix itse on nätti, 90 cm korkea ruunihallakko tamma, jolla on lähes polviin asti ulottuva harja. Luonteeltaan Monix on kuulemma perus tamma, temperamenttinen ja vähän omapäinen.

Emäni on Myrtel SWE, erään naisen omistama yksityisponi, joka on tuotu aikanaan Ruotsista. Tammaa kutsutaan Myrtiksi tai Pikku-Myyksi, joka varmaan kertookin kaiken oleellisen ponin luonteesta. Kyseessä tosiaankin on varsin tuittupäinen tamma, jossa riittää tulta ja tappuraa. Myrtti on yleispainotteinen poni, jolla ajetaan ja ratsastetaan ja lisäksi sillä on kilpailtu jonkin verran koulussa ja valjakkoajossa. Varsoja Myrtti on saanut tähän mennessä kaksi, myös vanhempi siskoni Myrtel's Lindy Lane on rautiaanpäistärikkö tamma. Myrtti itsekin on rautiaanpäistärikkö ja säkäkorkeudeltaan 102 cm. Emäni isä Häggby Knut on ruotsalainen monitoimiponi, joka toimii sekä ratsuna että ravurina. Hyvän luonteen vuoksi omistajat eivät ole halunneet ruunata sitä. Knut on päässyt esiintymään kerran myös rotunäyttelyssä ja koska se pärjäsi ja sai paljon kehuja tuomarilta, innostui omistaja käyttämään sitä siitokseen. Knutilla on vieraillut parikymmentä tammaa. Yksi näistä tammoista on Marieke SWE, melko isokokoinen (104 cm) rautiaanpäistärikkö tamma, joka on tyttärensä tavoin päätynyt synnyinmaastaan Ruotsista Suomeen. Marieke on rakenteeltaan hyvin sporttinen shettikseksi ja siitä huomaa, että se on ravisukuinen. Mainittavaa kilpauraa se itse ei kuitenkaan päässyt tekemään, sillä ajettiin Ruotsissa muutaman lähdöt ja se astutettiin pari kertaa raviorilla, minkä jälkeen se tosiaan päätyi Suomeen ja sai uuden uran valjakkoajon parissa. Marieke on varsonut Suomessa yhden jälkeläisen, joka jäi kasvattajalleen emänsä kanssa.


Tapahtumakalenterini
00.00.0000 - Tapahtuma - Luokka - 00/00
Kuvat © Aneta Hnyková, muu materiaali © Cynoria