virtuaalihevonen / a sim-game horse


Myntons Kajsa

Minä pähkinänkuoressa
Virallinen nimeni on Myntons Kajsa (VH17-017-0072)
Minua kutsutaan nimellä Kaisa
Rodultani olen shetlanninponi ja sukupuoleltani tamma
Väriltäni olen rautiaankirjava ilman merkkejä
Säkäkorkeudeltani olen 101 cm
Olen syntynyt 22.04.2015 Ruotsissa, kasvattajani on Myntons Stutteri
Minut on koulutettu tasolle Helppo C ja esteitä hyppään ratana 60 cm

Hei vaan, minä olen Myntons Kajsa, suomalaisittain pelkkä Kaisa. Siis ilman j:tä, ellet tajunnut. Kuten näet, olen erittäin hurmaava ja minulla on kauniit, naisellisen pyöreät muodot ("hirmuinen heinämaha", sanoo omistajani, mutta älä kuuntele häntä) sekä tietenkin hieno luonne. Olen kuulemma maailman ahnein, mutta itse sanoisin mieluummin olevani kulinaristi. Arvostan syömistä ja hyvää ruokaa, osaan näet nauttia elämästäni. Omistajani tosin sanoo, että muka nauti ruuastani, koska syön kaiken eteeni tulevan ja edes etäisesti syötävää muistuttavan mahdollisimman nopeasti - mutta hei, jos ei syö nopeasti, ruoka voi ehtiä hävitä! Sitä paitsi, olen ylpeä tästä taidostani, olen koko tallin nopein syömään ja pidänkin hallussani tallimme heiniensyöntiennätystä.

Hoitotoimenpiteet ovat ihan okei, mutta oikeastaan keskityn niiden aikana katsastamaan ympäristöä potentiaalisen syötävän varalta. Harjauksen aikana yleensä imuroin suuhuni lattialle muilta pudonneita kauranjyväsiä ja nuoleskelen ruokakippoani siinä toivossa, että pohjaan on jäänyt vähän makua. En pistä pahakseni varustamista, mutta suiset päähäni saadakseen ihmiset joutuvat ensin kiskomaan otsatukastani saadakseen pääni lattian rajasta ylös. Taluttaessakin suuntaan yleensä ensimmäisenä ruokaa kohti, joten ihan huomaamatta saatan kävellä karsinani sijasta tallin edessä nököttävälle heinäpaalille, ellei taluttaja ole tarkkana. Ihan aina minua ei huvittaisi lähteä töihin ja silloin haukottelen oikein isosti ja näyttelen hyyyyvin väsynyttä. Useimmiten se ei tehoa.

Sekä ajo- että ratsun hommat ovat minulle tuttuja, olenhan Ruotsissa ollessani juossut raveissa kilpaakin, mitä omistajani ei kuulemma uskoisi mahastani päätellen. Nykyään en jaksa ottaa ajohommia niin tosissani, kukapa sitä jaksaisi ihan muuten vaan reippailla niin että hiki tulee, kun voi hölkkäillä ihan rennostikin. Ratsastaessa pyrin noudattamaan samaa linjaa, valitettavasti ihmiset ovat toisinaan eri mieltä ja väittävät, että juokseminen ja hikoaminen tekee hyvää linjoille. Välillä ihmiset saavat päähänsä kasata kentälle esteitä ja yrittää saada minut niistä yli. Onhan se ihan kivaa puuhastelua, mutta kovin korkealle en jaksaisi hypellä (ihmiset väittävät ison mahani olevan syypää, mutta itse tiedän paremmin; onhan aina parempi mennä siitä, mistä aita on matalampi kuin korkeampi).


Sukujuureni
i. Gyllens Pedro
she, prt, 101 cm
ii. Patric IV
she, m, 100 cm
ie. Gyllens Jenny
she, prt, 102 cm
e. Adalmine III
she, mkrj, 100 cm
ei. Flissas Felix
she, rnkrj, 101 cm
ee. Olivia av Furuhälm
she, m, 98 cm


Jälkikasvuni
26.10.2016 syntyi orivarsa Pikomäen Zorro, orista Nestor v.d. Brunewald

Tapahtumakalenterini
00.00.0000 - Tapahtuma - Luokka - 00/00
Kuvat © Aneta Hnyková, muu materiaali © Cynoria