virtuaalitalli / a sim-game stable


Pikomäen ponitalli on virtuaalinen ponisiittola. Tilaa isännöi Pikomäen perhe, johon kuuluvat isäntäpariskunnan Kaukon ja Marjan lisäksi heidän kolme lastaan; Silja, Valtteri ja Anniina + perheen kissat Viiru ja Pesonen. Pikomäki on kotitalli, jonka ainoa toimintamuoto on kohtuullisen pienimuotoinen kasvatus. Ponit viettävät tavallisen harrasteponin elämää rakastettuina ja hellittyinä lemmikkeinä. Perheen lapset ratsastavat niillä, kun taas tilan emäntä valjastaa lähes päivittäin jonkun ponin kärryjen eteen. Isäntä osallistuu toimintaan lähinnä raskaampien hommien osalta, hoitaen mm. talliin liittyvät rakennus- ja korjaustyöt.


Kasvatus

Pikomäessä kasvatetaan standardikokoisia shetlanninponeja. Kasvatuksen tavoitteena on saada aikaan terveitä, rodunomaisia ja monipuoliseen käyttöön sopivia harrasteponeja. Kasvatuksessa suositaan vähän harvinaisempia sukuja, eikä Pikomäen ponien sukutauluissa juurikaan näy niitä palkittuja ja menestyneimpiä valtanimiä. Yksi keskeinen teema on tietynlainen realistisuus: värien realistinen periytyminen otetaan huomioon ja poneilla kilpaillaan maltillisesti. Pikomäessä ei myöskään ole omia oreja, vaan tammoille käytetään pääasiassa lainaoreja.

Kasvateista osa jää kotiin kasvamaan ja myöhemmin siitoskäyttöön, osa yksilöistä pistetään myyntiin. Kasvatteja myydään mielellään kaikenlaiseen käyttöön; harrasteponeiksi, ratsastuskouluun, siitoskäyttöön ja miksei myös kilpakäyttöön. Myyntivarsoja koskevat seuraavat myyntiehdot:


Tilan ponit

Siitostammat
t. Marieholms Rosella, rt, evm-sukuinen
t. Josefin av Grunbacka, m, evm-sukuinen
t. VLR Daydream, m, evm-sukuinen
t. Rojal's Vanity Fair, vkk, evm-sukuinen
t. Myntons Kajsa, rtkrj, evm-sukuinen
t. Rävbergs Jetta, m, evm-sukuinen
t. Vronie v.d. Klaartjeshof, mkrj, evm-sukuinen
t. Thomfield Tilly, rn, evm-sukuinen
t. Glowmoor Astoria, m, 1-polvinen
t. Sointuvan Claudia, rt, 1-polvinen
t. Myrtel's Molly Malone, rtpäis, 1-polvinen
t. Glowmoor Belizia, rt, 1-polvinen
t. Mukulamäen Napero, mkm, 1-polvinen
Ruunat ja nuoret

Meillä vaikuttaneet orit: Glettans Svante, Nestor v.d. BrunewaldKuvat © Aneta Hnyková, muu materiaali © Cynoria