virtuaalihevonen / a sim-game horse

Päiväkirjani


Tämä on minun päiväkirjani, jonne kirjoittelevat pääasiassa omistajani Kaisa ja Eerika, sekä hoitajani Mari.  29.07.2013
Myrttiä tuli tänään kokeilemaan uusi hoitaja-liikuttajaehdokas Mari. Olin onneksi päättänyt hakea ponin itse ajoissa sisälle, mikä osoittautui erittäin loistavaksi ratkaisuksi, sillä tamma päätti tänään heittäytyä totaaliseksi kus... kiusankappaleeksi, eikä meinannut antaa millään kiinni, vaan juoksutti mua pitkin tarhaa. Kokeilin piilottaa riimun selkäni taakse - ei auttanut. Kokeilin rapisuttaa taskujani - poni ei mennyt lankaan. Lopulta tuskastuin ja hain Lillin ensin sisään, mutta siltikään Myrtti ei antautunut. Olin jo valmis kiroamaan ponin alimpaan manalaan, kunnes se ihan muina naisina päättikin antaa itsensä kiinni ja käveli nätisti talliin. Hohhoijaa.

Olin jo päällisin puolin hoitanut Myrtin valmiiksi ennen Marin tuloa. Annoin Marin laittaa tammalle varusteet valvovan silmäni alla ja taluttaa ponin kentälle. Tällä kertaa Myrtti päästi ratsastajan kiltisti selkään ja käveli alkukäynnitkin ihan mukisematta, mutta kun ratsastaja otti ohjat, alkoi samalla ponin temppuili. Meinasin hävetä tunnin aikana silmät päästäni ponin takia ja toivoin vain, ettei Myrtti onnistunut vikuroinnillaan säikäyttämään ratsastajaa kokonaan tiehensä. Olin jo aika varma, ettei tyttö enää halua kuulla meistä sanaakaan, mutta kaikeksi onnekseni tyttö osoittautui reippaaksi tapaukseksi ja otti asian lähinnä huumorilla. Vielä samana iltana sain Marilta tekstarin, jossa hän ilmoitti haluavansa mielellään autella ja ratsastella Myrtillä! Kävipäs meillä tuuri.

Myrtin versio päivästä:
Tänään mulla tuli ratsastamaan semmonen Mari-niminen tyttö. Emäntäni oli koko aamupäivän vannottanut mua käyttäytymään nätisti, että antaisin itsestäni hyvän kuvan ratsastajaehdokkaalle. Noh, pitihän mun nyt päästä testaamaan tän tytön taidot! Ja tahdonlujuus. Nää nykynuoret on kato välillä semmosia pullamössöjä, ettei niillä oo lainkaan tarvittavaa päättäväisyyttä. Pistin siis ratsastajan testiin ja parhaani teinkin! Huomasin emännän pidättelevän kentän laidalla rumia sanoja, mutta se nyt muutenkin hermostuu välillä niin helposti. Tää ratsastaja kuitenkin osoittautu kovemmaks palaks ku kuvittelinkaan ja onnistui pysymään selässäni. Ja jollain tavalla jopa määräämään usein suunnan ja vauhdinkin... Totesinkin lopulta, että siinä likassa oli potentiaalia!


  17.07.2013
Myrtti sai tänään poikaystävän. Enkä nyt sitten suinkaan puhu mistään varsasuunnitelmista, vaan meille tuli tänään ainakin muutamaksi kuukaudeksi kaverini hevonen vuokralle, kun he joutuivat lähtemään yllättäen entisestä paikastaan remontin takia. Rosso on siis iso, mutta kiltti puoliveriruuna, johon Myrtti on nyt sitten aivan ihastunut. Rosso laitettiin tammojen viereiseen tarhaan ja tämä meidän ponineiti nyt sitten jatkuvasti tekee itseään tykö tälle itseään yli puoli metriä korkeammalle ruunalle, joka on lähinnä hämillään näistä minihevosista. Varsinkin alkuun Rosson ilme oli erittäin koominen sen selvästi miettiessä, mitä ihmeen otuksia nämä paksukarvaiset ja lähinnä väärään aikakauteen eksyneiden minimammuttien näköiset otukset ovat... Nyt se on lähinnä kiinnostunut ja katselee mielellään poneja tarhansa aidan yli, mistä Myrtti sitten taas on erittäin otettu. Pistipä nyt sitten kiimankin oikein päälle etuajassa, huoh!

Myrtti itse kertoo:
Oih ja voih! Mä törmäsin just maailman komeimpaan herrasmieheen ja oon niin rakastunut! Siis se on niiin raamikas ja komee ja vielä kohteliaskin. Vähän mua kyllä harmittaa, että se taitaa olla vähän ujo, koska vaikka mä kuinka yritän flirttailla, niin se ei tajua. Mut ei se mitään, koska voin nyt keskittyä haaveksimaan tästä Unelmieni Orhista. Mun kaveri Lilli ei kyl tajuu mitään, se vaan ihmettelee mun lempeni paloa, eikä tajua mitä mä nään siinä miehessä. Ja emäntä ei varsinkaan tajua, hermoilee vaan, kun oon kuulemma niin rasittava. Mut kun se ei tajua, että ei Suuren Rakkauden luota halua lähteä mihinkään, varsinkaan mihinkään töihin!Kuvat © Vapaasti kopioitavaa 2009