virtuaalihevonen / a sim-game horse

HOPEARINTEEN FURRY



Virallinen nimi
Hopearinteen Furry
Rekisterinumero
Kutsumanimi
Jörö
Omistaja
Cynoria (VRL-11723)
Rotu ja sukupuoli
Shetlanninponi, ori
Kasvattaja
Hopearinteen ratsutila
Väri ja säkäkorkeus
Mustankirjavankimo, 95 cm
Koulutustaso
HeC, 50 cm, noviisi
Syntymäaika
17.09.2007, Suomi
Painotus
Yleispainotus

Jöröllä on ollut vaiherikas elämä ja sillä on ollut monta omistajaa, monta kotia ja monta nimeä. Nykyään ponipappa viettää luonani leppoisia eläkepäiviä ja tuntee kutsumanimen Jörö. Minulle Jörö tuli maan suurimman ja tunnetuimman hevosvälitysfirman eli Alegren kautta. Syntynythän ori on Hopearinteen ratsutilalla, kuten ehkä nimestä voi päätellä. Se ehtikin toimia aika pitkään siellä mm. tuntiponina ja oli kuulemma hyvin tykätty ratsu, joka onnistui hurmaamaan monet tallilaiset. Ei mikään ihme, Jörö on kyllä aikamoinen hurmuri. Pelkkä tuntiponi se ei silti ollut, vaan toimi samalla siitosoriina ja sillä onkin ns. tavalliseksi suomalaiseksi harrasteponiksi varsin kunnioitettava määrä jälkeläisiä!

Jörö on kuten Polle, eli maailman monin poni. Luonteeltaan se ei sentään ole yhtä riiviö kuin kyseinen sarjakuvaponi, mutta muuten vähintäänkin yhtä monipuolinen - luonteeltaan kiltimpi vain. Jöröstä sukeutuu tilanteen mukaan hieno jalostusori, nätti näyttelyponi, pätevä valjakkoponi, tasainen talutusratsu ja näpsäkkä ratsu. Se on opetettu moneen lajiin, kuten kouluun, esteille ja valjakkoajoon. Lisäksi se on tosiaan toiminut myös alkeisratsuna talutustunneilla.

Luonteeltaan Jörö on oriksi verrattain rauhallinen ja hyvin kiltti, mutta samalla myös aika ponimainen. Se on varsin monitahoinen persoona, toisaalta kamalan kiltti, mutta myös aika vekkuli, toisaalta rauhallinen, mutta kuitenkin myös vauhdikas - sekä myös utelias, innokas ja kuuliainen. Hoitaessa se käyttäytyy kiltisti, mutta tammojen lähellä saa olla tarkkana, silloin sen orimaisuus tulee parhaiten esiin. Jörö nauttii huomiosta ja rapsutuksista ja tulee helposti laitumellakin luokse. Ratsastaessa sillä riittää vauhtia, mutta kuitenkin pysyy käsissä ja on mukavan kuuliainen. Laukkapätkät ovat Jörön mielestä (edelleen) ihan parasta, eikä vauhti vielä ole erityisemmin edes hidastunut. Maastossa Jörö säikkyilee helposti joitakin asioita, mutta sen säikkyminen on yleensä lähinnä säpsyilyä ja tuijottelua. Ajaminen on Jöröstä hauskaa puuhaa ja se onkin ihan elementissään kärryjen edessä.


Sukutaulu
i. Jilly Energy
evm, she, rt, 91 cm
ii. Jamelus Pontius
evm, she, m, 94 cm
ie. Deline III
evm, she, rt, 98 cm
e. Frisky's Mirel
evm, she, mkmkrj, 96 cm
ei. Frisky v.d. Zanderkamp
evm, she, km, 95 cm
ee. Miranda SWE
evm, she, mkrj, 99 cm

Jörön suku koostuu pääosin tuntemattomammista nimistä. Sen isä ja isän vanhemmat ovat suomalaissyntyisiä raviponeja. Jörön isä Jilly Energy juoksi kohtuullisen hyvillä ajoilla kilpaa radoilla, mutta kantakirjaan sitä ei hyväksytty yrityksistä huolimatta. Emän puoli onkin kansainvälisempää porukkaa, emä itse, siis Frisky's Mirel on suomalaiskasvatti, mutta sen isä on Hollannista tuotu jalostusori, kun taas Mirelin emä on alkuperältään ruotsalainen. Mirel toimi ratsastuskoululla tuntiponina ja Jörö jäi tiettävästi sen ainoaksi varsaksi.

Jälkeläiset
t. Blue Carbon, e. Milky Way
o. Hopearinteen Picasso, e. Holande's Besito
o. Hopearinteen Energy, e. Ponytime Lilla My
t. Hopearinteen Ginderly, e. Hopearinteen Glamour
o. Hopearinteen Asterix, e. Terciopelo Sorpresa
t. PP's Frida, e. H´s Beyonoe
o. Hopearinteen Scurry, e. Ponytime Lilla My
t. PP's Fuzzy, e. Kathy
t. Hopearinteen Muru, e. Terciopelo Sorpresa
t. Hopearinteen April, e. Hopearinteen Alegría
t. Tentendeen Furry Dreamer, e. Tentendeen Snowy Dream
t. Fandangon Tuulia, e. Perttulan Ilona
o. Caballo's Little Boyfriend, e. Samantha
t. PH's Winter Girl, e. Lollipop
t. Diphda, e. VLR Sweet Queen
t. Flinkyn Blomma, e. Gil's Killer
o. Furry's Luxurious, e. Shinetta Lux
t. Furry's Shanette, e. Shinetta Lux
o. Susikallion Julius, e. Felimis
o. SA's Feligant, e. Cecilia
o. Niittyviidan Dynamythe, e. Dark Lights SAV
t. Hopearinteen Rosalie, e. Jaans Snöfröken


Tapahtumakalenteri

- 26.03.2016 Jörö osallistui Amoriinissa pidettäviin söpiksiin, tuloksena toinen sija
Tuomari kommentoi Jöröä näin: "Pieni, pörröinen ponipappa-Jörö luikerteli myös nopeasti tuomarin sydämeen. Viittaus hevoshullun Polleen luonnekuvauksessa varmisti Jörön hyvän sijoituksen, sillä maininnasta ropisi hurjasti nostalgiapisteitä. Hevoshullu rulez! - vai miten se meni?"

Taustan © The Inspiration Gallery, kuvan © Aneta Hnyková