virtuaalihevonen / a sim-game horse

MYRTEL'S BUFFALO BILL


rekisterinumero: VH22-017-0258
virallinen nimi: Myrtel's Buffalo Bill, lempinimi: Buffo
rotu: shetlanninponi, sukupuoli: ori
väri: rautias, merkit: tähdenaihe
säkäkorkeus: 100 cm

syntymäaika: 04.07.2016, syntymämaa: Suomi
omistaja: VRL-11723, kasvattaja: VRL-11723

ko: helppo c, re: 60 cm, vvj: noviisi
painotus: yleispainotus


Luonnekuvaus

Buffo on semmoinen villin lännen pikku lainsuojaton, hieman kuriton ja villi poni, jolle joskus ehkä saattaa vähän tulla annettua periksi, hups. Mutta kun se on niin söpö! Sitä paitsi välillä se osaa käyttäytyä oikeinkin hyvin, ja pohjimmiltaan Buffo on nöyrä ja tahtoisi kyllä noudattaa sääntöjä, mutta ei aina ihan muista. Tai pysty keskittymään. Buffolla on näet aika lyhyt keskittymiskyky ja vaikka se on todella nopea ja innokas oppimaan, se ei jaksa kauaa kerrallaan. Aika pian sen huomion nimittäin vie jo joku toinen asia, jolloin se alkaa helposti härvätä, loikkia ja pyöriä. Onkin yksi asia, mitä ori ei ole meinannut oppia ja se on se loikkiminen. Edelleen se innostuessaan, turhautuessaan tai ikävystyessään alkaa helposti loikkia pystyyn tai nostella etujalkojaan. Muuten se on oppinut aika hyvin, miten tulee käyttäytyä. Esimerkiksi useimmat hoitotoimenpiteet luonnistuvat hienosti ja kuljetuskoppiinkin Buffo kävelee mallikkaasti, jopa kengittäessä ja raspatessa se useimmiten käyttäytyy aika hyvin.

Buffo on samaan aikaan sekä hömelö, että fiksu. En tiedä, kasvaako se ikinä aikuiseksi ja sen käytöksessä onkin paljon varsamaisuutta. Se on nopea liikkeissään ja reagoi joskus naurettavankin isosti johonkin pikkuasiaan - toisaalta se on, kuten sanottua, erittäin nopea oppimaan ja kekseliäs. Buffo on luonnostaan hieman epäluuloinen ja suhtautuu uusiin asioihin varauksella, ennen kuin oppii, ettei niissä ole mitään ihmeellistä. Ja jos Buffo ei haluaisi tehdä jotakin, se kyllä näyttää sen. Yleensä sen saa kuitenkin suostuteltua erilaisiin tilanteisiin, kunhan itse käyttäytyy varmasti ja kärsivällisesti. Ihmisiä kohtaan se on kuitenkin ystävällinen ja avoin.

Buffo on opetettu sekä ratsuksi että kärryhommiin ja alun pienten jäykkyyksien jälkeen Buffosta on tullut oikein innokaskin ratsu ja erityisesti ajoponi. Töissä siitä tuleekin esille toisenlainen puoli, silloin se käyttäytyy yllättävän fiksusti ja kykenee keskittymään paremmin. Pikkuori on mielissään kehuista ja tekeekin innokkaasti hommia, kun sitä välillä muistaa kehua ja rapsutella kaulasta. Buffo on vilkas ja reipasliikkeinen ja innokas menemään. Sitä joutuukin enemmän pidättelemään kuin käskemään eteenpäin, mutta innokkuudestaan huolimatta Buffo yleensä kuuntelee hienosti. Mitä enemmän Buffolta vaatii, sitä paremmin se kuuntelee ja työskentelee ja sen vuoksi se ei olekaan ihan pikkulasten ratsu - jos sen kanssa vain köpöttelee vaatimatta mitään, se keksii helpommin ylimääräisiä pikkutemppuja.


Sukutaulu

i. Kaurismäen Batman ii. Scaly Kingfisher iii. Bigmount's Fisherman
iie. Kuhmolan Daisy
ie. Kaurismäen Shakira iei. Boy v.d. Polsendock
iee. Sharlotte
e. Myrtel SWE ei. Häggby Knut eii. Oktans Pilot
eie. Häggby Kamilla
ee. Marieke SWE eei. Bracken II
eee. Hejlunds Monet


Kuvagalleria

           


Taustan © The Inspiration Gallery, kuvan © Aneta Hnyková