virtuaalihevonen / a sim-game horse


Sointuvan Claudia

Minä pähkinänkuoressa
Virallinen nimeni on Sointuvan Claudia (VH17-017-0002)
Minua kutsutaan nimellä Claudia
Rodultani olen shetlanninponi ja sukupuoleltani tamma
Väriltäni olen punarautias ilman merkkejä
Säkäkorkeudeltani olen 97 cm
Olen syntynyt 18.06.2015 Suomessa, kasvattajani on Jonna / Sointuva
Minut on koulutettu tasolle Helppo C, esteillä re 50 cm ja valjakossa noviisi

Hörrh! Minä olen Claudia, hienommin Sointuvan Claudia. Olen pieni poni varustettuna suurella sydämellä ja tykkäänkin melkein kaikista - niin ihmisistä, toisista poneista kuin tallikissoistakin. Harvat ihmiset voivat vastustaa pyöreän pörröistä ulkomuotoani ja punertavan otsatukkani alta kurkkivia nappisilmiäni. Lempipuuhaani onkin kurkistella karsinani oven ylitse ja katsella tallikäytävän touhuja - karsinani on nimittäin aika keskeisellä paikalla tallissa. Hörähtelen mielelläni hiljaa ohi kulkeville ihmisille siinä toivossa, että joku ehtisi hetkeksi aikaa rapsuttamaan otsatukkani juuresta. Saatan myös joskus vastapalvelukseksi rapsuttaa takaisin, jos ihminen onnistuu löytämään oikein hyvän kohdan. Omistajani joskus minua tästä (ei kovin tosissaan) nuhtelee, sanoo sen olevan huono tapa, mutta ei kuitenkaan kuulemma raaski itsekään tästä kieltää.

Ihmiset työskentelevät kanssani mielellään ja olenkin monesti saanut kuulla olevani poikkeuksellisen kiltti ja hyväluontoinen shetlanninponi. Lapsetkin tykkäävät puuhastella kanssani ja minä vuorostani nautin, kun saan heidän jakamattoman huomionsa. Suhtaudun erilaisiin toimenpiteisiin varsin rauhallisesti, en viitsi turhaan tehdä niistä mitään numeroa. Tapoihin ei kuulu minkäänlainen ilkeily tai jekuttelu, vaikka toki myönnän, että ihan kaikkiin ihmisten keksintöihin en välttämättä aina suhtaudu niin innokkaasti. Minulla on harvoja sellaisia asioita, joita voisin sanoa inhoavani. Suihkepullot kuuluvat niihin; en vain voi sietää sitä suhisevaa ääntä! Jo pelkkä suihkepullon läsnäolo saa minut suuresti varuilleni. Lempiasioihini sen sijaan kuuluu useita juttuja, muiden muassa ihmisten ja muiden ponien seura, rapsutukset, herkut ja hoitotuokiot. Lisäksi rakastan kuraa ja piehtaroimista, mitä kuraisempaa, sen hauskempaa. Kaikista ihaninta on piehtaroida mutalammikoissa. Oi autuutta! Ihmiset eivät vain jostain syystä ole tästä tavasta mielissään, ihmettelen vaan että miksiköhän? Kokeilisivat joskus itsekin!

Ratsun hommat minulta luonnistuvat hienosti. Olen ennemmin rauhallinen kulkija kuin mikään pikakiituri, mutta laiskaksi minua ei silti voi sanoa. Kuljen juuri sopivaa tahtia ja noudatan ratsastajan pyyntöjä parhaani mukaan. Vaikka nyt itse sanonkin, olen kohtalaisen etevä etenkin koulukiemuroissa ja kasvattajani on opettanut minulle myös valjakkoajoa. Koulu on ehdottomasti enemmän minun juttuni, esteradalla kun pitäisi kiitää niin hirveää vauhtia ja se menee minulta vähän yli hilseen. Hyppään kyllä silti, kunhan esteet ovat riittävän pieniä. Ihan aina en ymmärrä, mitä ratsastajani minulta haluaa, mutta silloinkin yritän kilttinä ponina parhaani mukaan noudattaa käskyjä. Mitään pukittelemista tai sellaista en harrasta ollenkaan. Liikkeeni ovat kuulemma aika vaatimattomat, mutta minkä liikkeiden näyttävyydessä häviän, sen kuuliaisuudessa ja maltillisuudessa voitan.


Sukujuureni
i. Nordegårds Brage
she, vkkkrj, 96 cm
ii. Aftentorps Egon
she, 98 cm
ie. Gyldenlunds Araminta
she, 95 cm
e. Aspbackas Cecilia
she, prt, 99 cm
ei. Cedrico
she, 100 cm
ee. Aspbackas Lydia
she, 98 cm

Sukuselvitys tulee tähän


Tapahtumakalenterini
19.02.2016 - Villit estekilpailut - 40 cm - 1/7
"Valtteri ja Silja osallistuivat tänään estekisoihin 40 cm:n luokkaan. Nämä olivat Valtterin ensimmäiset "oikeat" estekilpailut, mutta pojalla oli ihailtavan reipas asenne, ei kuulemma jännittänyt ollenkaan. Valtteri ratsasti Claudiaa päättäväisesti, eikä pudotuksiakaan tullut. Voitte arvata pienen pojan innon siinä vaiheessa kun hänet ja poninsa kuulutettiin luokan voittajiksi!"

27.02.2016 - Villit koulukilpailut - Helppo D - 4/4
Vietimme koko perheen voimin päivän Pikkumyllyn tallilla talviriehassa. Valtteri osallistui Claudian kanssa koulukisoihin Helppo D-luokkaan. Osallistujia ei paljon ollut, mutta hauskasti Claudia oli ainoa pikkuponina isompien hevosten joukossa. Voltit menivät vähän kananmunan mallisiksi ja kerran Claudia laski käyntiin kesken harjoitusravin, mutta Valtteri sai kyllä positiivista kommenttia asenteestaan. Viimeinen sija oli toki pojalle pieni pettymys..."


Kuvat © Aneta Hnyková, muu materiaali © Cynoria